Skip Ribbon Commands Skip to main content
​​
The Opus
Your primary source for Marantz news and more.
​​​

A következő AV-vevőjének kiválasztása a számok segítségével

A következő AV-vevőjének kiválasztása a számok segítségével

Ha AV-vevőkészüléket keres a piacon és nincs sok tapasztalata a hátlap specifikáció olvasásában, akkor előfordulhat, hogy egy olyan specifikációt néz, amely megtévesztő lehet. Olyan vásárlók számára, akiknek még nincs szilárd tapasztalatuk az otthoni audio technikában, a specifikációk olvasása a megfelelő komponens kiválasztásának céljából nehézkes lehet. Egy kis útmutatással a házimozi-vevőkészülék kiválasztása egyszerűbb folyamat lehet. Íme néhány olyan kérdés, amelyet fel kell tenni, amikor egy potenciális vevőkészüléket vásárol.

Van elég hangcsatorna a lenyűgöző élmény eléréséhez?

Az audio csatornák hangot küldnek a vevőkészülékből a hangszórókba, így ez a szám az egyik legfontosabb szempont. A surround hangrendszerek általában hat csatornánál kezdődnek, vagyis 5.1 hangsugárzó konfigurációt hozhat létre, amely középső, bal, jobb oldali hangszórókból, két surround hangszóróból és egy mélynyomóból áll.

A további csatornák lehetővé teszik a hangszóró csatlakoztatását, így részletesebb és erőteljesebb hangzás érhető el a térben történő jobb elosztással. Ha a vevőkészülék támogatja az objektum alapú 3D-audio formátumokat, például a Dolby Atmos, vagy a DTS X formátumot, akkor élvezheti a hangsugárzókat magában foglaló elrendezés fokozott részletességét és pontosságát.

A háromdimenziós hangszóró és mélynyomó konfiguráció, három számsorozatban: a vízszintes síkban lévő hangszórók (középső csatorna, surround, bal és jobb hangsugárzók), mélysugárzók és magas-csatornájú hangsugárzók. Dolby Atmos teljesíthető az 5.1.2., 7.1.2., 5.1.4., 7.1.4. és 9.1.4 konfigurációval. Ha 3D-s hanggal szeretné hallgatni a filmeket és a tévét, akkor válasszon egy olyan vevőkészüléket, amely minimum támogatja az 5.1.2-es beállítást. Ha a jövőben több csatornával, vagy mélysugárzóval szeretné nagyobb tisztasággal és dimenzióval bővíteni rendszerét, akkor válasszon egy AVR-t több audio csatlakozással, hogy támogassa a házimozi jövőbeli kiépítését.

Összeköthet minden elemet?

Mivel az AV-vevő a házimozi központja, elegendő bemenettel kell, hogy rendelkezzen az összes komponens és médialejátszó támogatásához. A legjobb kép- és hangminőséghez a legmodernebb HDMI csatlakozók rendkívül fontosak. A nagy sávszélességű digitális tartalomvédelemmel (HDCP) rendelkező HDMI bemenetek támogatják az ultra-nagy felbontású videót és a legújabb audio kodekeket. Ezeknek a bemeneteknek és a digitális másolásvédelemnek köszönhetően megvásárolhat egy olyan AVR-t, amely nem tudja megjeleníteni a TV által ígért képminőséget, vagy megpróbálhat egy Atmos hangszóró konfigurációt beállítani, de nem tudja átvinni azt az audio codec-et az AVR-ről a hangszórókra. Más szóval, ez óriási idő és pénzpazarlás lehet.

Minél több HDMI - csatlakozás érhető el, a készülék annál jobban fel van szerelve a jövőbeni rendszerbővítéshez. Tekintse meg a vezeték nélküli kapcsolódási funkciókat is - hasznosak lesznek, ha multiroom hangot, vagy zenét szeretne lejátszani.

Van a vevőkészülékednek elég energia teljesítménye?

A vevőkészülékek energia teljesítménye a teljesítmény egyik legfontosabb mutatója, de ez is kétséges lehet, mivel a gyártók különböző módon tesztelik a teljesítményszintet. Általánosságban elmondható, hogy az egyes csatornákon lévő nagyobb teljesítmény biztosítja a tisztább hangzást. A magasabb minőség egyik legfontosabb előnye a megnövelt fejhely, ami azt jelenti, hogy nem fogja elveszteni a hallgató a finom részleteket a torzítás miatt olyan pillanatokban, amikor a hangzás különösen hangos és összetett.

Mindent összevetve előfordulhat, hogy a megoldás egy high-end vevőberendezés lehet, mint a Marantz SR8012. Ez a 11.2 csatornás vevőkészülék kiváló minőségű hangot és videót kínál az elkövetkezendő évekre, és támogatja a 3D audio ultra-nagy felbontású képeket és a vezeték nélküli kapcsolatot. A 205 watt csatornateljesítmény és a nyolc HDMI bemenet esetén a házimozi-rajongók számíthatnak arra, hogy hatalmas teljesítményük és kivételes tisztaságuk miatt a hangszórók lehetőségeinek nagy részét kihasználják.

A legjobb AV vevőkészülék megtalálása érdekében, tekintsék meg a Marantz AVR-ek teljes spektrumát: nézze át a specifikációkat