Skip Ribbon Commands Skip to main content
​​
The Opus
Your primary source for Marantz news and more.
​​​

Szüksége van egy előerősítőre, de miért?

Szüksége van egy előerősítőre, de miért?

Az otthoni audio rendszer összeállítása közben a komponens, amely sok kérdést felvet, az előerősítő. Végül is, ha már rendelkezik megfelelő erősítővel és minőségi hangszórókkal, miért lenne szüksége egy másik berendezésre? A nagy teljesítményű AV korlátozza a beállítást, ezért egy előerősítő kulcsfontosságú szerepet játszik. Fontos megérteni annak funkcióját, és hogy mire kell odafigyelni, amikor azt megvásárolja.

Miért kell előerősítő?
Amint azt a neve is sugallja, az előerősítő az audio jel első állomása, mielőtt tovább haladna az erősítő és a hangszórók felé. A házimozi rendszerben az előerősítő két fő funkciót lát el: a különböző vonalszintű források közötti váltást kezeli, és erősíti a jelet, mielőtt elküldi azokat az erősítőbe. A gyenge elektromos jel elég erős lesz a további feldolgozáshoz, a zaj megelőzéséhez és a tisztább, teljesítménye eléréséhez.

Ha van egy beépített előerősítővel ellátott AV-vevője, akkor nincs szüksége külön előerősítőre. Azonban sok házimozi rajongó kedveli az előerősítővel történő beállításokat az erősítővel történő beállítással szemben, mivel ez a megoldás gazdagabb, teljesebb hangzást eredményez minimális torzítás mellett. A nagyobb nyereség és az önálló, komponensenkénti tápegység biztosítja a tiszta hang audiofil tulajdonságait.

Szüksége van egy előerősítőre? Ha többféle forrása van, például egy lemezjátszó, CD-lejátszó, vagy Network Audio lejátszó, akkor igen. Minél több forrást kíván használni, annál inkább előnyös egy előerősítő. Az audio lejátszók vezérlőközpontjaként szolgál, és megfelelő jelátvitelt, optimális teljesítményt és valódi audiofil hangzást biztosít.

A hangzás tökéletességének elérése érdekében válasszon olyan előerősítőt, amely a lehető legjobban megfelel az Ön igényeinek, különös tekintettel arra, hogy az egyes készülékek mérnökei és jellemzői hogyan egészítik ki a házimozi hangját.

Válassza ki a legjobb előerősítőt a házimozi rendszer beállításához
Éppúgy, mint az erősítők és az AV vevők, az előerősítők jelentős előrehaladást értek el az általuk kínált jellemzőkben az elmúlt években. Az ultranagy felbontású videókat és a nagyfelbontású hangzást tökéletesen élvezhetik az előerősítő segítségével, amely ötvözi a kifogástalan tulajdonságokat, és támogatja a legújabb szórakoztatást.

A Marantz AV8805 a részletekre történő figyelmével, kivételesen jó hangzásával az elkövetkező évek élvonalában marad. Az előerősítő 13,2 csatornás feldolgozást tesz lehetővé, amely kompatibilis a népszerű 3D hangformátumokkal, például a Dolby Atmos, a DTS: X és az Auro-3D technológiával, így a hallgatók élvezhetik a lehető legtöbbet a hangszóró beállításokból egy filmes élmény során. Eközben a vezeték nélküli képességek sokoldalúságot biztosítanak a sokféle forrásból származó zenehallgatáshoz, és multiroom rendszert hoznak létre.

Mindenekelőtt az előerősítőnek tiszta, erőteljes jelet kell adnia, amely lehetővé teszi, hogy az erősítő és a hangszórók a legmagasabb szinten működjenek. Az AV8805-ben minden csatornának van AK4490 32 bites digitális hang konvertere, amely alapot nyújt a kiváló hangzáshoz, a fájlok extrém pontosságú dekódolásának köszönhetően. A különálló áramkör – elemekkel ellátott Hyper Dynamic Amplifier modulok rendkívül szélessávú jeleket kínálnak, hozzájárulva ezáltal egy széles, színpompás hangtér létrehozásához.

A jobb előerősítő nagy különbséget jelent a hangzásban, amelyet egy AV házimozi rendszer megkíván. Találja meg az ideális, az Ön igényeinek megfelelő berendezést a Marantz teljes kínálatának megtekintése után.